Inmeten NEN 2580


Om discussie te voorkomen over de totale gebruikersoppervlakte (GO) van uw vastgoed object is het verstandig om uw huis te laten inmeten volgens de NEN 2580 norm. R.M Vastgoedpresentatie helpt u graag met deze tijdrovende klus. Wij meten uw vastgoed object op professionele wijze in 

met gebruik van een disto lasermeter volgens de NEN 2580 norm. 

 

Wat is NEN 2580?

 

NEN 2580 is een Nederlandse Norm (NEN) die de termen, definities en bepalingsmethoden geeft voor de oppervlakte of van terreinen met een bouwbestemming en voor de vloeroppervlakten en inhouden van gebouwen of delen daarvan. Kortom een Nederlandse Norm voor ruimtelijke data.

Bij het inmeten van een object kan verwarring ontstaan over bijvoorbeeld gemeenschappelijke ruimten, ruimten onder de trap en onder schuine daken. Daarnaast bestonden tot voor kort verschillende manieren van inmeten. Dit alles leidde tot onvolledigheid en onduidelijkheid omtrent totale inhoud en vloeroppervlakte van een ruimte. De NEN 2580 norm schept hier duidelijkheid over. Sinds 1 september 2010 zijn LVM, VBO en NVM makelaars verplicht om gebruiksoppervlakte (GBO) volgens NEN 2580 in te meten.

 

Sinds 1 juli 2019 zijn de meetinstructies aangepast om nog meer transparantie te creëren voor het inmeten van uw vastgoed object.
 

Download hieronder:

 

Download
Meetinstructie gebruiksoppervlakte woning 2019
Meetinstructie_gebruiksoppervlakte_wonin
Adobe Acrobat document 516.5 KB
Download
Meetinstructie bruto inhoud woning 2019
Meetinstructie_bruto_inhoud_woningen_jul
Adobe Acrobat document 401.0 KB

Direct een afspraak inplannen?